Οι kaplanon.galleries συμμετέχουν στη διεθνή έκθεση τέχνης Art Zurich 2016, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Ζυρίχη, από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου 2016.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα φιλόδοξη απόπειρα προσέγγισης του διεθνούς εικαστικού γίγνεσθαι, που επιχειρείται μέσα από μια ομάδα έξι καλλιτεχνών (Έκτωρ Παπαδάκης, Αχιλλέας Πιστώνης, Δημήτρης Αναστασίου, Ειρήνη Ηλιοπούλου, Αλεξάνδρα Μαράτη & Κατερίνα Χαδουλού), που χαρακτηρίζονται για την πολυμορφία και τον κοσμοπολιτισμό της εικαστικής τους πρότασης, διατηρώντας, όμως, ως συνδετικό κρίκο και έχοντας ως κοινή πρωταρχική ύλη την προσήλωση τους στον συμβολισμό, τον οποίο μεταλλάσσουν μέσω μιας αξιοσημείωτης καλλιτεχνικής ευχέρειας σε συναρπαστικές προτάσεις.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, ο γλύπτης Έκτωρ Παπαδάκης επιδίδεται, μέσω της γλυπτικής του, στη διατύπωση αφηρημένων οργανικών μορφών επιδιώκοντας να αποκωδικοποιήσει αλλά και να μεταλαμπαδεύσει στα έργα του τη δομή του κόσμου που τον περιβάλλει.
Οι Αχιλλέας Πιστώνης και Δημήτρης Αναστασίου επιδίδονται σε αναπαραστατικές αφηγήσεις που βρίθουν συμβόλων-κωδίκων και μας εμπλέκουν σ’ ένα ατελείωτο διανοητικό παιχνίδι που έχει στηθεί με εικαστικά μέσα, η Ειρήνη Ηλιοπούλου σε υπαρξιστικές συνθέσεις μαγικού ρεαλισμού ενώ πρόθεση της Αλεξάνδρας Μαράτη είναι να παραχθεί ένα παιγνιώδες και ταυτόχρονα κρυπτικό σύμπαν, όπου οι εντυπώσεις από το προσωπικό ιδιόλεκτο ενός “ενορατικού channeling”, μεταφέρονται σαν σε μια αόρατη διάσταση. Η ζωγραφική της Μαράτη αποτελεί πράξη που “πατά” σε ίχνη απόκρυφου λόγου. Χρησιμοποιεί σκόνες, σπρέι και ακρυλικές αποχρώσεις που συντονίζονται με την αύρα των ενεργειακών κέντρων. Τέλος, η παρουσιαζόμενη δουλειά της Κατερίνας Χαδουλού είναι μέρος της ενότητας ‘The Jap Sessions’. Πρόκειται για μία σειρά έργων βασισμένων στο Ιαπωνικό Φολκλόρ & την Ιαπωνική κουλτούρα γενικότερα. Στις εικόνες της συναντάμε οικείες εικόνες όχι μόνο από την Ιαπωνική μυθολογία και τα μυθικά της πλάσματα, όπως το ‘’tengu’’, αλλά και από το θέατρο Νοh, από παραστάσεις butoh, από τον ασπρόμαυρο, ασιατικό κινηματογράφο του ’60, με τα αριστουργήματά του και τις μοναδικές ταινίες τρόμου που έχει να επιδείξει, αλλά και το Irezumi, το παραδοσιακό, ιαπωνικό τατουάζ. Συναντάμε λοιπόν τις εικόνες μιας σύγχρονης Ιαπωνίας, απόλυτα συνδεδεμένης με την παράδοση και το παρελθόν της, μέσα από απεικονίσεις υβριδίων, εντόμων και μασκών του παραδοσιακού ιαπωνικού θεάτρου.