Την Τρίτη 14 Μαΐου 2019, στις 8 το βράδυ, εγκαινιάζουμε, στην αίθουσα τέχνης ena contemporary (Βαλαωρίτου 9γ’), την ομαδική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο Σκηνές από τον Ερωτόκριτο.

 

… Το έργο του Βιντσέντζου Κορνάρου αποτελεί ένα από τα αριστουργήματα της ευρωπαϊκής λογοτεχνίας και εξαιρετικό δείγμα του ουμανιστικού πνεύματος της αναγέννησης, όπως αυτό εκδηλώθηκε στον ελληνικό χώρο.

Η μοναδικότητά του έγκειται στο ότι κατόρθωσε να συνδυάσει με ιδανικό τρόπο τις δυτικοευρωπαϊκές καταβολές του από τη γαλλική μεσαιωνική μυθιστορία, όπως αυτή διαδόθηκε μέσω της παράδοσης των τροβαδούρων και του ιπποτικού μυθιστορήματος, με την ελληνική δημοτική και έντεχνη ποιητική παράδοση. Το αποτέλεσμα χαρακτηρίζεται κυρίως από την έντονη αφηγηματικότητά του η οποία δομείται από μια ανεξάντλητη ακολουθία επεισοδίων – σκηνών που κατά κάποιον τρόπο αποτελούν τον προάγγελο των κινηματογραφικών πλάνων. …

 

Συμμετέχουν: Βερονίκη Δαμιανίδου, Μαρία Διακοδημητρίου, Φαίδρα Εγγλέζου, Νικόλαος Κιτμερίδης, Γεωργία Κοκκίνη, Ευδοξία Κορομάντζου, Μαρίνα Κουτσοσπύρου, Παρασκευή Μεντζελοπούλου, Χρυσούλα Ξυνέλη, Γιούλη Παπαδημητρίου, Αντωνία Σιμάτου, Κώστας Σπανάκης, Βασιλική Σωτηρίου, Κερασιά Τουλιάτου, Ερμιόνη Τσάνου, Αγάπη Φεσατίδου – Ψαρράκη, Μαρία Φίλη, Ελευθερία Χριστάκη (by free).

 

Διάρκεια έκθεσης: Τρίτη 14 Μαΐου – Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

 

Ωράριο λειτουργίας:

Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη & Παρασκευή: 11:30 – 20:30

Σάββατο: 11:00 – 15:00

Κυριακή & Δευτέρα: κλειστά ή κατόπιν προσυνεννόησης.