Οι αίθουσες τέχνης kaplanon.galleries (kaplanon5 & ena) συμμετέχουν στη διεθνή έκθεση SWAB Barcelona 2016 (Βαρκελώνη, 29/9 – 2/10/2016)

Συνεπείς, για μια ακόμη χρονιά, στο ραντεβού τους με την διεθνή εικαστική πρωτοπορία, οι kaplanon.galleries δίνουν ταυτόχρονα δυναμικό παρόν σε δύο από τις σημαντικότερες ετήσιες εκθέσεις σύγχρονης τέχνης, που πραγματοποιούνται παγκοσμίως, στη SWAB Barcelona και στην Art International Zurich.
Πιο συγκεκριμένα, στη SWAB, που θα πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη, από τις 28 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου 2016, οι αίθουσες τέχνης kaplano5 & ena συμμετέχουν με δύο αυτοτελή περίπτερα.
Στο μεν περίπτερο της kaplanon5 θα φιλοξενηθεί η ομαδική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής πέντε Ελλήνων καλλιτεχνών (Έκτωρ Παπαδάκης, Δημήτρης Αναστασίου, Αχιλλέας Πιστώνης, Αντώνης Κοσμαδάκης & Georgia Fambris), που απαρτίζουν από κοινού μια εικαστική πρόταση, η οποία διακρίνεται για τον πλουραλισμό και την ποικιλομορφία της έκφρασης χωρίς, όμως, να προδίδει τη συνοχή και την απαίτηση για αρμονική συνύπαρξη των επιμέρους εικαστικών διαλέκτων των φορέων τους.
Παράλληλα, στο αυτοτελές περίπτερο της αίθουσας τέχνης ena, ο ζωγράφος Νίκος Μόσχος παρουσιάζει μια σειρά νέων έργων του με τίτλο ‘Inevitable Nature’, που απεικονίζουν φανταστικά τοπία, κτισμένα από τη μίξη ετερόκλητων στοιχείων που μοιάζουν να βρίσκονται σε διαρκή πάλη. Όπως και στα προηγούμενα έργα του, ο καλλιτέχνης έχει χτίσει το προσωπικό του ιδίωμα, έχοντας σαν εφαλτήριο την παραδοσιακή ζωγραφική σε συνδυασμό με τα κόμικς αλλά και τις ποικίλες δυνατότητες που παρέχουν η ηλεκτρονική εικόνα και τα νέα τεχνολογικά μέσα. Πρόκειται για μία εξαιρετική συγκυρία καθώς η έκθεση αυτή σηματοδοτεί και την έναρξη της συνεργασίας των kaplanon.galleries με το Νίκο Μόσχο.