Την Τρίτη 28 Μαΐου 2019, στις 8 το βράδυ, εγκαινιάζουμε, στην αίθουσα τέχνης kaplanon5, την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Βασίλη Παπανικολάου.

 

Ο ζωγράφος αναφέρει για την επικείμενη έκθεσή του:

«Ζωγραφίζοντας μπορούμε να πούμε πράγματα που δεν λέγονται με λόγια. Ίσως γιατί όποια μορφή ή κατεύθυνση και αν έχει το έργο, ό,τι κι αν απεικονίζει ή διαπραγματεύεται, στην πραγματικότητα το θέμα είναι πάντα το ίδιο: Είναι πάντα το πώς εμείς αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο και τον εαυτό μας μέσα σε αυτόν κάθε φορά.

Υπό αυτή την έννοια, κάθε έργο είναι ανθρωποκεντρικό.

Ίσως γι’ αυτό δεν ένοιωσα ποτέ την ανάγκη (χωρίς να το αποκλείω για το μέλλον) να οργανώσω μια θεματική έκθεση.

Αντιλαμβάνομαι κάθε έργο ως τμήμα ενός μεγαλύτερου συνόλου. Εξάλλου, όσον αφορά το κάθε έργο χωριστά, επίσης προτιμώ να δίνω μεγαλύτερη σημασία στο σύνολο, χωρίς να αφήνω τις λεπτομέρειες να καταπατούν το συνολικό αποτέλεσμα. Η ιδέα ενός έργου το οποίο επικεντρώνεται σε επιμέρους λεπτομέρειες, είναι κάπως σαν λέξεις στις οποίες σημασία έχουν μόνο τα γράμματα. Όμως δεν περιφρονώ καθόλου τις λεπτομέρειες:

Πώς θα ήταν η ζωή μας χωρίς αυτές;

Η άρνηση των λεπτομερειών μπορεί να υποκρύπτει ακόμη και έλλειψη ικανότητας.

Πιστεύω ότι το σύνολο περιέχει και περικλείει τις λεπτομέρειες από τις οποίες αποτελείται, αλλά και αντιστρόφως: Εκεί βρίσκεται το κρίσιμο σημείο στο οποίο πρέπει να σταματάει ένα έργο τέχνης. Αυτή η αναζήτηση είναι η αφετηρία και ο προορισμός στο μαγικό ταξίδι της ζωγραφικής.»

Β.Π.

Διάρκεια έκθεσης: 28 Μαΐου έως  22 Ιουνίου 2019

Ώρες λειτουργίας:

Τρίτη 28 Μαϊου 2019: 19:00 – 23:00 (Εγκαίνια)

29/05 – 01/06: κατόπιν συνεννόησης

04/06 – 22/06:

Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη & Παρασκευή: 11:30 – 20:30

Σάββατο: 11:30 – 15:00

Κυριακή & Δευτέρα: κλειστά ή κατόπιν προσυνεννόησης