Οι kaplanon galleries εγκαινιάζουν, στην αίθουσα τέχνης ena contemporary, την Τρίτη 9 Μαϊου 2017 στις 20:00, την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Βασίλη Σούλη.

Πρόκειται για μια ενότητα δεκαπέντε προσωπογραφιών, που έχουν δουλευτεί εντατικά τα τελευταία τρία χρόνια από τον καλλιτέχνη. Η δουλειά του Σούλη χαρακτηρίζεται από την ανάγκη για εξαντλητική διερεύνηση των δυνατοτήτων της εικαστικής αποτύπωσης της μορφής, όχι απλώς ως μια αντανάκλαση των ιδιαίτερων φυσιογνωμικών χαρακτηριστικών του ατόμου αλλά ως εναλλακτικό ψυχογράφημα, το οποίο συντίθεται πινελιά προς πινελιά μέσα από μια καθαρτική συσσώρευση  χρώματος πάνω στη ζωγραφική επιφάνεια. Έτσι, χάρη στη ζωγραφική διαδικασία επιτυγχάνεται έμπρακτα η απελευθέρωσή της από τις όποιες δεσμεύσεις της ύλης, του τόπου & του χρόνου και η απόδοσή της στη σφαίρα του απόλυτα πνευματικού, της ψυχής της οποίας λειτουργεί ως προσωπείο.

Σύμφωνα με την ιστορικό τέχνης Ίριδα Κρητικού, της οποίας το κείμενο συνοδεύει τα έργα της έκθεσης, η ζωγραφική του Βασίλη Σούλη «…είναι ένα προσωπικό ημερολόγιο καταγραφής του γνώριμου περιβλήματος και της άγνωστης ενδοχώρας των οικείων του, οργανωμένο και διατυπωμένο μέσα από μια ταυτόχρονη διαδικασία ωρίμανσης και αυτογνωσίας του καλλιτέχνη. Τα πρόσωπα, ζωγραφισμένα από μνήμης, επικαλούμενα τα ενδογενή συστατικά της πρώτης ύλης τους, ακουμπώντας σε σπάνιες ποιοτικά μονοχρωματικές τονικότητες και αποφεύγοντας κάθε είδους περιγραφική ή άλλη βακτηρία, πλάθονται από ψιθυριστικά ελάχιστα: από φως και από σκιά, από έρεβος και ελπίδα, από οράματα θανάτου και από ίχνη ανεξίτηλης ζωής… … Η τελετουργική ατελεύτητη διαδικασία της αποκαλυπτικής ζωγραφικής διατύπωσης του Βασίλη Σούλη, με την έξοχη χρήση του ρευστού, κατηφούς χρώματος, του σβησίματος και της επανεγγραφής, κατάμεστη από μικρές αλλά καίριες αποφάσεις άλλοτε μιας κατά τόπους συμπύκνωσης και άλλοτε ενός ηθελημένου non finito, έμπλεη σφοδρών ανακαλύψεων για την ενδοχώρα του Εαυτού και τη χώρα του οικείου Άλλου, αποτελεί μια σπαρακτική εικαστική αφήγηση. Και ταυτόχρονα, μια εξομολογητική πράξη ανθρωπινής Αγάπης».

Διάρκεια έκθεσης : 9  Μαΐου έως 10 Ιουνίου 2017

Ώρες λειτουργίας:

Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή: 11.00- 21.00

Τετάρτη: 11.00-16.00

Σάββατο: 11.00-15.00

Κυριακή- Δευτέρα:  Κλειστά ή κατόπιν συνεννόησης